Tekniken-i-min-hand_900px
I arbetslivet står vi nu inför ett skifte – allt fler uppgifter automatiseras och rutinjobben försvinner. De arbetsuppgifter som ska utföras kräver en ny nivå av prestation. Man behöver alltmer utnyttja det som kallas för de mjuka faktorerna, så som kreativitet, anpassningsmöjlighet, social kompetens och kommunikations-förmåga.

Hjärnforskningen är tydlig här; för att nå dessa förmågor och kunna prestera fullt ut behöver vi må bra, känna trygghet, säkerhet och ha bra relationer.

Hållbarhet innebär inte bara att vara snäll mot vår jord utan startar med oss själva– en hållbar individ skapar en hållbar jord.

Vi vill skapa världens bästa arbetsplats och de innebär att jobba smart – så att ni hittar medarbetares drivkrafter och styrkor och  tar med dem i arbetet mot målen. Detta skapar engagemang! Enligt studier är dock mer än 70% oengagerade på jobbet! Det sägs också att vi lägger mer än 40% av arbetstiden på att fundera på vad andra tycker om oss istället för att ha fullt fokus på vår uppgift.

Forskningen har konstaterat detta under lång tid och frågan är nu varför det går så långsamt att verkligen arbeta med engagemang i praktiken i våra organisationer.

Det vi också kan se nu är att digitaliseringen höjer ribban i alla branscher och sätter stor press, INTE MINST på HR. Men HR skulle kunna göra denna fråga till sin egen och faktiskt förändra vårt  sätt att hitta och förvalta potentialen i medarbetarna med hjälp av den nya digitala tekniken. Hur lyckas vi hitta, behålla och utveckla talangen utan att fastna i det digitala bruset och istället ta hjälp av digitala verktyg?

Rethink HR är en konferens som tar ett nytt grepp om frågan. Fokus är digitalt HR där välkända bolag och experter delar med sig av sina utmaningar och erfarenheter.

Vi kommer att vara på Rethink HR igen.
Yesbox” /strong>

EnglishSwedish