Petter Stordalen till sina chefer på Nordic Choice Hotels: ”Ni får ett år på er att ha mer än 40 procent kvinnor i ledande roller.”

Ett år senare står han på scenen under eventet Årets VD, energiskt deklarerande: ”Alla klarade det, nu har vi 52 procent kvinnor i ledande roller!”

Hade förmånen att lyssna på Petter Stordalen i november förra året. Han var kul, stundtals högljudd och lite galen, och hade många poänger i sitt framförande. Han kom snabbt in på att han älskar orden People, Profit och Planet. ”Vi ska ofta tillsammans tänka på hur vi når dit.” sa han.

Jag tror att det ligger väldigt mycket kraft i att jobba med Choices kultur just med dessa ord, ord som medarbetarna kan bära med sig varje dag. Tänker att det är viktiga ord som skapar bra tankar, och en kombination lätt att minnas; People, Profit och Planet.

Hans bästa tips för att skapa en riktigt bra kultur är fyllda med engagemang:

  • Kulturen är allt! Skapa energi – inte Excel ark och siffror. Lev via människorna.
  • Gör de som är runt dig bättre.
  • Allt går, man måste våga. Tänk nytt, dröm och se potentialen i alla!
  • Kultur är ledarnas ansvar.
  • Hur svårt är det egentligen? Ni vet väl att tjejer gör oss bättre.

Jag håller med Petter, se till att du också gör världen lite bättre – på internationella kvinnodagen och alla andra dagar. Ett sätt är att skapa lönsam motivation och drivkraft genom en sund, mätbar företagskultur.

YESbox Talent hjälper chefer att förstå medarbetarnas drivkrafter för att ge dem bästa möjliga stöd. Våra digitala verktyg för Pulsmätning hos era medarbetare och Samtal sätter er i utvecklingsläge. Det hjälper er att få en tydlig bild av hur organisationen mår både ovan och under ytan, och att skapa god kommunikation mellan chefer och medarbetare. I syfte att människorna i organisationen ska kunna växla ut hela sin potential – på ett långsiktigt hållbart sätt.

#internationellakvinnodagen #kultur #lönsammotivation #engagemang #drivkraft